Susret s biskupom mons. Matom Uzinićem

Foto: PU dubrovačko-neret.

U prostorijama Biskupije dubrovačko-neretvanske, jučer je biskup mons. Mate Uzinić, na inicijativu fra Iva Kramara, policijskog kapelana Policijske uprave dubrovačko-neretvanske, upriličio susret s rukovoditeljima Policijske uprave.

Biskup Mate Uzinić je u uvodnim riječima istaknuo kako je posao svećenika i policajca usmjeren na iste ljude, ali u različitim dimenzijama, ponavljajući pritom Isusov odgovor farizejima kada su mu prigovorili zašto njegovi učenici ne poste, a on je odgovorio da nije zlo ono što u čovjeka ulazi, već što iz njega izlazi. Pri tom je naglasio da ukoliko svećenici dobro obave svoj posao i promjene čovjekov duh, policija će imati manje posla, jer neće biti opasnosti izvana.

Zamjenik načelnika Policijske uprave Miro Bajo zahvalio je Biskupu na prijemu i ukratko ga upoznao s radom i problemima Policijske uprave.

Druženje je nastavljeno uz ležeran razgovor, a svi rukovoditelji su od Biskupa na poklon dobili knjigu Antona Tamaruta Dom ljubavi i kršćanske radosti.

Potom je fra Ivo Kramar organizirao kratki obilazak samostana Male braće uz vođenje provincijalnog vikara dr. fra Stipe Nosića.



Stranica