U Orebiću zatečena četiri ilegalca

Jučer, 6. travnja, oko 10.30 sati, na trajektnom pristaništu u Orebiću u taxi vozilu zatečena su tri državljana Albanije i državljanin Kosova, bez potrebnih viza u svojim putnim ispravama. Zbog sumnje u nezakoniti prelazak državne granice oni su uhićeni i dovedeni u Policijsku postaju Ston. Provedenom prekršajnom obradom utvrđeno da su prethodne noći, 5/6 travnja, ilegalno ušli u RH, pješice preko brda u blizini graničnog prijelaza Karasovići, nakon

 
Jučer, 6. travnja, oko 10.30 sati, na trajektnom pristaništu u Orebiću u taxi vozilu zatečena su tri državljana Albanije i državljanin Kosova, bez potrebnih viza u svojim putnim ispravama. Zbog sumnje u nezakoniti prelazak državne granice oni su uhićeni i dovedeni u Policijsku postaju Ston. Provedenom prekršajnom obradom utvrđeno da su  prethodne noći, 5/6 travnja, ilegalno ušli u RH, pješice preko brda u blizini graničnog prijelaza Karasovići, nakon čega ih je nepoznati vozač prevezao do Dubrovnika, a potom su se ukrcali u taxi vozilo u namjeri da stignu do otoka Korčule.
Zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o strancima četvorici ilegalaca izrečena je zaštitna mjera protjerivanja iz RH u trajanju od jedne godine.

 


Stranica