Oštetio državni proračun za 2,6 milijuna kuna

U vremenu od svibnja 2006. do lipnja 2010.godine 39-godišnjak je iz BiH u RH preko graničnih prijelaza Metković i Gabela polje uvozio poljoprivredne proizvode za koje je izbjegao plaćanje carine i PDV-a, oštetivši Ministarstvo financija za 2 623 170 kuna.


Foto: Ilustracija 
 
Policijski službenici Odjela kriminalističke policije PU dubrovačko-neretvanske u suradnji s kolegama iz Policijske postaje Metković proveli su kriminalističko istraživanje kojim je utvrđeno postojanje osnovane sumnje da je 39-godišnjak iz Osijeka počinio kaznena djela davanja lažnog iskaza, krivotvorenje isprave i utaja poreza i drugih davanja.
Osnovano se sumnja da je 39-godišnjak u namjeri korištenja povlastica iz sporazuma o pograničnom prometu i suradnji između BiH i RH, ishodio izdavanje evidentnih listova u pograničnom prometu. Prikazivanjem lažnih činjenica i davanjem lažnog iskaza dobio je i koristio evidentne listove. U vremenu od svibnja 2006. do lipnja 2010.godine 39-godišnjak je iz BiH u RH preko graničnih prijelaza Metković i Gabela polje uvozio poljoprivredne proizvode za koje je izbjegao plaćanje carine i PDV-a, oštetivši Ministarstvo financija za  2 623 170 kuna.
Protiv osumnjičenog 39-godišnjaka slijedi kaznena prijava redovnim putem nadležnom državnom odvjetništvu.  

 


Stranica