PREVENTIVNA AKCIJA: Živim život bez nasilja

Foto: Ilustracija

U razdoblju od 8. do 24. studenog 2010.godine, na području cijele Republike Hrvatske provodit će se brojne aktivnosti vezane za obilježavanje Međunarodnog dana sprječavanja nasilja nad ženama (25.studeni).

Aktivnosti su dio nacionalnog projekta „Živim život bez nasilja“, koje Ministarstvo unutarnjih poslova provodi u suradnji s UN-om.

Osnovna svrha provođenja projekta je ukazati građanima, a posebno učenicima i roditeljima, na pravo na život bez nasilja, kao i podizanje svijesti građana na prijavljivanje  nasilja u obitelji i izgradnja kulture nenasilja među mladima.

Aktivnosti preventivne kampanje „Živim život bez nasilja“  na području naše županije provodit će Policijska uprava dubrovačko-neretvanska u suradnji s partnerima i to najvećim dijelom u školama kroz razna stručna predavanja o prevenciji nasilja u obitelji i načinu na koji se može spriječiti.

Posebna svečanost će se održati dana 24.studenog 2010.godine u dvorani Osnovne škole „Marin Držić“ u Dubrovniku kojom prilikom će se uz prigodni program obilježiti završetak ove kampanje.



Stranica