NAJAVA: Porinuće i krštenje broda "Josip Jović" u Vela Luci na Korčuli


U ponedjeljak, 4. travnja, u brodogradilištu Montmontaža Greben d.o.o. u Vela Luci, održat će se svečana ceremonija porinuća i krštenja broda koji će nositi ime u čast prvog poginulog hrvatskog redarstvenika, prve žrtve Domovinskog rata, Josipa Jovića, koji je na Uskrs, 31. ožujka 1991. izgubio svoj mladi život braneći slobodu, demokraciju i teritorijalni integritet

 

U ponedjeljak, 4. travnja, u brodogradilištu Montmontaža Greben d.o.o. u Vela Luci, održat će se svečana ceremonija porinuća i krštenja broda koji će nositi ime u čast prvog poginulog hrvatskog redarstvenika, prve žrtve Domovinskog rata, Josipa Jovića, koji je na Uskrs, 31. ožujka 1991. izgubio svoj mladi život braneći slobodu, demokraciju i teritorijalni integritet Republike Hrvatske u Redarstvenoj akciji „Plitvice“.

Ceremoniji će prisustvovati članovi obitelji prvog hrvatskog redarstvenika Josipa Jovića te ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko i ostali članovi izaslanstva Ministarstva unutarnjih poslova RH.

Početak svečane ceremonije očekuje se u 11.30 sati. Nakon prigodnog obraćanja direktora brodogradilišta Mladena Žanetića i ministra unutarnjih poslova Tomislava Karamarka, brod će se blagosloviti uz kumstvo majke poginulog prvog hrvatskog redarstvenika Marije Jović.



Stranica