Ploče - natjecanje učenika u vožnji biciklom i predavanje o prometu

Foto: PU dubrovačko-neret.

Vezano za strategiju prometne preventive u osnovnoj školi, donesenog u sklopu Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa, tijekom ožujka i travnja nastavnici tehničke kulture osnovnih škola u Pločama i Staševici u suradnji s policijskim službenicima Policijske postaje Ploče i lokalnog auto kluba, proveli su osposobljavanje učenika petih razreda  za sigurno sudjelovanje biciklom u cestovnom prometu.

Učenici su se natjecali u teorijskom i praktičnom dijelu i to 19. travnja u Osnovnoj školi „Vladimira Nazora“ u Pločama te 20.travnja u Osnovnoj školi „Fra A.Gnječa“ u Staševici. Nakon pismene provjere o poznavanju prometnih propisa, na poligonu pokraj škole se provjeravala njihova spretnost u upravljanju biciklom. Poligon se sastojao od više različitih prepreka usklađenih s mogućim situacijama na koje mogu djeca naići na cesti.

Izabrano je četvoro najuspješnijih, po dvoje iz svake škole, koji će sudjelovati na žuapnijskom natjecanju u Korčuli koje će se održati 3. svibnja, a ukoliko i tamo budu među najboljima imaju priliku otići na državno, odnosno europsko natjecanje.

Inače, učenike na natjecanje vode učitelji-mentori, predstavnik auto moto kluba Racing team i policijski službenika za prometnu preventivu Policijske postaje Ploče, Tomislav Dropulić koji je također i član županijskog tima za prometnu preventivu.

Proteklog tjedna na gradskoj rivi u Pločama održana je i promidžbeno preventivna akcija „Mopedi i motocikli u prometu“ u kojoj su osim policijskih službenika Policijske postaje Ploče sujdelovali i predstavnici Stance za tehnički pregled, auto moto klubova Racing team, Divlji konji i Gusar. Prisutnim vozačima mopeda i motocikala, kao i ostalim građanima, održano je prigodno predavanje kojom prilikom je ukazano na poželjno ponašanje u prometu s naglaskom na nepotrebna stradavanja u prometu.



Stranica