Korčula - županijsko natjecanje "Sigurno u prometu"

Foto: PU dubrovačko-neret.

Vezano za strategiju prometne preventive u osnovnim školama koja je donesena u sklopu „Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa“, jučer, 3. svibnja, u Osnovnoj školi „Petra Kanavelića“ u Korčuli održano je županijsko natjecanje „Sigurno u prometu“. U natjecanju koje se sastojalo od teorijskog i praktičnog dijela provjera vezanih za sigurno sudjelovanje biciklom u cestovnom pormetu ukupno je sudjelovalo 28 učenika, u dobi od 10 do 12 godina, iz sedam osnovnih škola i to iz Korčule, Blata, Vela Luke, Smokvice, Metkovića, Ploča i Staševice. Učenici su se natjecali pojedinačno i ekipno, a ekipu su sačinjavale po dvije učenice i dva učenika iz svake škole.

Ekipno prvo mjesto osvojila je osnovna škola iz Korčule, a potom slijede ekipe iz Metkovića, Staševice, Ploča, Smokvice, Vela Luke i Blata. U pojedinačnom dijelu prva četiri mjesta osvojile su dvije učenice iz Korčule, te učenice iz Metkovića i Staševica. Kod učenika prva dva mjesta osvojili su  natjecatelji iz osnovne škole iz Korčule, a potom slijede učenici iz Ploča i Metkovića koji su osvoji treće i četvrto pojedinačno mjesto.

Na državno natjecanje  koje će se održati u mjesecu lipnju idu po dva dječaka i dvije djevojčice iz Osnovne škole „Petra Kanavelića“ u Korčuli, a ukoliko se i tamo kvalificiraju među najbolje idu na europsko prvenstvo.

Ovo natjecanje su organizirali članovi županijskog tima: Ivan Grbin, nastavnik OŠ „Petar Kanavelić“ iz Korčule, Tomislav Dropulić, policijski službenik za preventivu cestovnog prometa u Policijskoj postaji Ploče i Stjepan Crnjac, predstavnik HAK-a iz Splita. Veliki doprinos u organizaciji dali su i auto škola  „Žabac“ iz Metkovića, auto moto klub „Racing team“ iz Ploča, HAK Split te policijski službenici za prometnu preventivu Policijskih postaja Korčula i Metković-

Županijsko natjecanje je proteklo u dobroj atmosferi uz sportski duh i ugodno druženje. Svake godine u natjecanje se uključuje sve više škola, tako da su očekivanja za slijedeću godinu još veća, uz uvjerenje da ovakav oblik prometne preventive u osnovnim školama doprinosi i većoj sigurnosti cestovnog prometa.



Stranica