Rezultati prometne akcije "Alkohol"

Ukupno je poduzeto 35 mjera. U17 slučajeva utvrđeno je da vozači upravljaju vozilom pod utjecajem alkohola. Kod devet vozača utvrđena je koncentracija alkohola od 0,5 do1 promila, kod šest vozača od 1 do1,5 promila, kod jednog vozača više od 1,5 promila alkohola u krvi. Najveća koncentracija alkohola iznosila je 1,52 promila izmjerena kod vozača u Baćini,

 Foto: Ilustracija

U noći sa subote na nedjelju, 14/15. svibnja, u vremenu od 22 do6 sati, na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske, provedene su pojačane aktivnosti policije u kontroli prometa usmjerene na sprječavanje i sankcioniranje prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola i drugih prometnih prekršaja.

Ukupno je poduzeto 35 mjera. U17 slučajeva utvrđeno je da vozači upravljaju vozilom pod utjecajem alkohola. Kod devet vozača utvrđena je koncentracija alkohola  od 0,5 do1 promila, kod šest vozača od 1 do1,5 promila, kod jednog vozača više od 1,5 promila alkohola u krvi. Najveća koncentracija alkohola iznosila je 1,52 promila izmjerena kod vozača u Baćini, Ploče. Od ostalih mjera izdvajamo: devet prekršaja nepropisne brzine, dva prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava i ostali prekršaji.

Protiv svih prekršitelja policijski službenici su podnijeli odgovarajuće prekršajne naloge, optužne prijedloge, mjere opreza ili naplatili novčane kazne.

Za vrijeme trajanja akcije iz prometa je ukupno isključeno19 vozača.



Stranica