Samozapaljenje vozila

Jučer, 2. kolovoza, oko 15 sati na predjelu Kapetani kod Orebića, tijekom vožnje došlo je do samozapaljenja osobnog vozila marke Renault Scenic, poljskih nacionalnih oznaka, kojim je upravljao 40-godišnji državljanin Poljske. Vozač i njegova supruga, te njihovo troje djece su odmah izašli iz vozila, nakon čega je vatra zahvatila cijelo vozilo koje je u potpunosti

 Foto: Ilustracija

Jučer, 2. kolovoza, oko 15 sati na predjelu Kapetani kod Orebića, tijekom vožnje došlo je do samozapaljenja osobnog vozila marke Renault Scenic, poljskih nacionalnih oznaka, kojim je upravljao 40-godišnji državljanin Poljske. Vozač i njegova supruga, te njihovo troje djece su odmah izašli iz vozila, nakon čega je vatra zahvatila cijelo vozilo koje je u potpunosti izgorjelo, a opožareno je i oko 200 m2 okolnog raslinja. Nitko nije ozlijeđen, a požar je ugašen u 16 sati intervencijom DVD Orebić i DVD Kuna.

Izvršenim očevidom utvrđeno da je uzrok požara pregrijavanje sustava za kočenje koji je zapalio benzinske instalacije oko rezervoara, nakon čega se vatra proširila na cijelo vozilo.

O ovom događaju slijedi posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.



Stranica