Aktivnosti granične policije

Jučer, 25. kolovoza, na graničnom prijelazu Karasovići, prilikom ulazne granične kontrole, policijski službenici i djelatnici carine su u osobnom vozilu Renault Megane, talijanskih nacionalnih oznaka, pronašli ukupno 500 kutija cigareta marke Winston, koje su bile skrivene na više mjesta u vozilu.

Foto: Ilustracija

Jučer, 25. kolovoza, na graničnom prijelazu Karasovići, prilikom ulazne granične kontrole, policijski službenici i djelatnici carine su u osobnom vozilu Renault Megane, talijanskih nacionalnih oznaka, pronašli ukupno 500 kutija cigareta marke Winston, koje su bile skrivene na više mjesta u vozilu. Vozač, 28-godišnji državljanin Albanije, je uhićen i doveden u prostorije policije na kriminalističko istraživanje. Zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo izbjegavanja carinskog nadzora on će tijekom današnjeg dana uz kaznenu prijavu bit doveden u Istražni centar Županijskog suda u Dubrovniku.

Jučer, 25. kolovoza, na pomorskom graničnom prijelazu Dubrovnik, prilikom ulazne granične kontrole osobnog vozila marke Land Rover, talijanskih nacionalnih oznaka, policijski službenici i djelatnici carine su pronašli tri lovačke puške, 860 kom lovačkog streljiva, dvije vabilice za ptice i 15 tableta s liste opojnih droga, a koje predmete vozač i putnik u vozilu, obojica državljani Italije u dobi od 47 godine, nisu prijavili. Oni su uhićeni i dovedeni u prostorije policije. Zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o oružju i Zakona o suzbijanju zlouporabe opojnih droga, oni su jučer uz optužni prijedlog dovedeni u Prekršajni sud u Dubrovniku gdje su kažnjeni novčanim kaznama.



Stranica