Posjet vrtića Policijskoj postaji Ploče

Danas, 30. rujna Policijsku postaju Ploče posjetilo je 50 predškolaca dječjeg vrtića u Pločama. Posjet je postao tradicionalan i obavlja se svake godine povodom Dana policije, a organiziran je kako bi se djeca upoznala sa poslovima i tehnikom s kojom se služe policijski službenici u svakodnevnom radu. 

Djecu je primio i pozdravio načelnik Policijske postaje Ploče Ivan Krešić, a upoznavanje djece sa poslovima i tehnikom policije prepustio je policijskim službenicima za prometnu preventivu Mareli Petrović i Tomislavu Dropuliću. Službenici su djecu upoznali sa osnovama nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa koji su najviše vezani uz sigurnost njih kao pješaka i putnika u vozilima, a potom i sa načinom postupanja kod prijave žurnih slučajeva pozivom na broj svih hitnih javnih službi 112.

Djeca su posjetila prostorije u kojima se obavlja policijska služba, a najviše zanimanja kod djece izazvala su policijska službena vozila i tehnika ( službeni motocikl, osobno vozilo sa oznakama policije, te specijalno vozilo za prijevoz uhićenih osoba i policijski radar ).



Stranica