Požar izazvan spaljivanjem korova

Jučer, 4. listopada, oko 10 sati, u Prudu, predio Krivača, 80-godišnjak je spaljivao korov kojom prilikom se vatra proširila i opožarila oko 200 m2 niskog raslinja. Pokušavajući ugasiti požar 80-godišnjak je zadobio opekline te je nakon pružene liječničke pomoći u Domu zdravlja u Metkoviću prevezen u splitsku bolnicu gdje su mu konstatirane teške tjelesne ozljede

Foto: Ilustracija

Jučer, 4. listopada, oko 10 sati, u Prudu, predio Krivača, 80-godišnjak je spaljivao korov kojom prilikom se vatra proširila i opožarila oko 200 m2 niskog raslinja. Pokušavajući ugasiti požar 80-godišnjak je zadobio opekline te je nakon pružene liječničke pomoći u Domu zdravlja u Metkoviću prevezen u splitsku bolnicu gdje su mu konstatirane teške tjelesne ozljede neopasne po život i zadržan je na liječenju. Intervencijom djelatnika JVP Metković požar je ugašen u 10.30 sati.

O ovom požaru slijedi opće posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu, a protiv 80-godišnjaka slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o zaštiti od požara.



Stranica