Tjedno izvješće o prometu

U proteklom tjednu na prometnicama Županije dubrovačko-neretvanske evidentirana je 21 prometna nezgoda. Šest osoba je teže, a devet ih je lakše ozlijeđeno. Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici PU dubrovačko-neretvanske sankcionirali su 424 sudionika u prometu, od čega izdvajamo 8 zbog alkoholiziranosti i 167 zbog prekoračenja brzine.



 Foto: Ilustracija

U proteklom tjednu na prometnicama Županije dubrovačko-neretvanske evidentirana je   21 prometna nezgoda. Šest osoba je teže, a  devet ih je lakše ozlijeđeno. Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici PU dubrovačko-neretvanske sankcionirali su  424 sudionika u prometu, od čega izdvajamo 8  zbog alkoholiziranosti i  167 zbog prekoračenja brzine.

U prometnoj nesreći koja se dogodila jučer, 9.listopada, oko 5.15 sati na D-8, u mjestu Lozica, Dubrovnik, jedna osoba je zadobila teške tjelesne ozljede neopasne po život, a tri su lakše ozlijeđene. 26-godišnjak je upravljao osobnim vozilom, dubrovačkih registracijskih oznaka, krećući se kolnikom iz smjera istoka prema zapadu, kada je izlaskom iz zavoja izgubio nadzor nad vozilom, prešao u suprotnu kolničku traku te udario u zaštitnu ogradu. Izvršenim alkotestiranjem vozaču je izmjereno 0,56 promila alkohola u krvi. U ovoj prometnoj nesreći teške tjelesne ozljede neopasne po život zadobio je 25-godišnjak, dok su lakše ozljede zadobili vozač te dvojica putnika, u dobi od 35 i 30 godina.

Jučer, 9.listopada, oko 1 sat, upravljajući osobnim vozilom dubrovačkih registracijskih oznaka, 22-godišnjak se kretao kolnikom D-9, iz smjera Metkovića u smjeru Opuzena, kada je izgubio nadzor nad vozilom i prešao u suprotnu kolničku traku te izletio na zemljano proširenje. U ovoj prometnoj nesreći 16-godišnja putnica je zadobila teške tjelesne ozljede, a vozač i 18-godišnji putnik su lakše ozlijeđeni. Izvršenim alkotestiranjem vozaču je izmjereno 1,02 promila alkohola u krvi. Nakon pružene liječničke pomoći u Domu zdravlja u Metkoviću, ozlijeđeni su prevezeni u splitsku bolnicu gdje su im konstatirane ozljede, a 16-godišnja putnica je zadržana na daljnjem liječenju.



Stranica