Dubrovnik - obilježena završnica projekta "Alkohol, ne hvala"

Foto: PU dubrovačko-neret.

Edukativnim predavanjem i kazališnom predstavom u četvrtak 31. svibnja 2012. godine,  u kinu Sloboda u Dubrovniku, obilježen je završetak preventivnog projekta „Alkohol, ne hvala“. Učenicima VI razreda osnovnih škola edukativno predavanje na temu štetnosti konzumiranja alkohola održala je dr. Matija Čale-Mratović iz Zavoda za javno zdravstvo, a nakon toga su učenici Osnovne škole Marin Držić upriličili prigodnu kazališnu predstavu - mjuzikl.

Radi se o projektu koji je u listopadu 2011. godine pokrenula linija prevencije Policijske uprave dubrovačko-neretvanske, a u čije provođenje su se uključili Grad Dubrovnik, kazalište Marin Držić, Obiteljski centar, Zavod za javno zdravstvo i mediji. Cilj ovog  projekta je smanjenje konzumiranja alkohola od strane maloljetnika.

Tijekom ove školske godine održano je niz edukacija namijenjenih djeci osnovnih škola, nastavnicima i roditeljima, dok se trgovcima i ugostiteljima dijelila edukativna brošura sa zakonskim odredbama koje reguliraju prodaju i usluživanje maloljetnika alkoholom. Osim preventivnih, projekt je obuhvatio i represivne mjere unutar kojih su policijski službenici i djelatnici inspektorata provodili ciljane nadzore poštivanja spomenutih zakonskih odredbi.  

Provođenje ovog projekta planirano je i za sljedeću školsku godinu.



Stranica