Tjedno izvješće o prometu

Tijekom proteklog tjedna na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske evidentirano je 19 prometnih nesreća. Dvije osobe su teže, a 16 ih je lakše ozlijeđeno.Provodeći mjere kontrole prometa, policijski službenici Policijske uprave dubrovačko-neretvanske sankcionirali su 809 sudionika u prometu, od čega izdvajamo 306 zbog prekoračenja brzine i 13 zbog alkohola. U

 Foto: Ilustracija

Tijekom proteklog tjedna na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske evidentirano je 19 prometnih nesreća. Dvije osobe  su teže, a 16 ih je lakše ozlijeđeno.Provodeći mjere kontrole prometa, policijski službenici Policijske uprave dubrovačko-neretvanske sankcionirali su 809 sudionika u prometu, od čega izdvajamo 306 zbog prekoračenja brzine i 13 zbog alkohola.  U proteklom tjednu iz prometa su isključena 23 vozača(zbog vožnje pod utjecajem alkohola,upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje) te 7 vozila radi tehničke neispravnosti odnosno isteka registracije.

Rekorder po izmjerenoj koncentraciji alkohola je 28-godišnjak koji je u subotu,18.kolovoza, oko 23,30 sati, upravljao automobilom zagrebačkih registracijskih oznaka, krečući se ulicom S.Radića u Pločama, kada je zaustavljen i kontroliran od strane policijskih službenika. Zbog vožnje pod utjecajem alkohola od 2,24 promila, vozač je uhićen i doveden u prostorije policije,a potom uz  optužni prijedlog u nadležni Prekršajni sud, gdje je kažnjen novčanom kaznom od 4 700 kuna, te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja B kategorijom u trajanju od dva mjeseca.

 U prometnoj nesreći koja se dogodila u petak, 17. kolovoza, oko 10.55 sati, na cesti D-8 predio Vidikovac, jedna osoba je teže, a jedna je lakše ozlijeđena. Naime , 50-godišnjak je upravljao osobnim vozilom dubrovačkih registracijskih oznaka, krečući se D-8 iz smjera istoka prema zapadu, kada je izlaskom iz nepreglednog zavoja prešao na suprotnu kolničku traku te udario u teretno vozilo s kojim je iz suprotnog smjera upravljao 25-godišnjak. Potom je 50-godišnjak vozilom udario u motocikl koji se kretao iza teretnog vozila,a s kojim je upravljao 43-godišnjak. U ovoj prometnoj nesreći, 15-godišnja putnica na motociklu je teže, a vozač motocikla je lakše ozlijeđen, te su prevezeni u dubrovačku opću bolnicu gdje su zadržani na liječenju.

Također, u prometnoj nesreći koja se dogodila u petak, 17.kolovoza oko 12,30 sati u ulici Vatroslava Lisinskog u Dubrovniku, jedna osoba je teže, a jedna je lakše ozlijeđena. Upravljajući motociklom talijanskih nacionalnih oznaka, 61-godišnji državljanin Italije je izgubio nadzor nad motociklom, sišao s kolnika na zemljanu površinu, te zajedno sa putnicom pao na kolnik. U ovoj prometnoj nesreći 61-godišnja putnica motocikla je teže, a vozač je lakše ozlijeđen. Nakon ukazana liječničke pomoći u dubrovačkoj bolnici, ozlijeđeni su pušteni kući.



Stranica