Tjedno izvješće o prometu

Tijekom proteklog tjedna na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske evidentirane su 24 prometne nesreće. Tri osobe su teže, a 15 je lakše ozlijeđeno. Provodeći mjere kontrole prometa, policijski službenici Policijske uprave dubrovačko-neretvanske sankcionirali su 545 sudionika u prometu, od čega izdvajamo 173 zbog prekoračenja brzine i 17 zbog alkohola. U proteklom tjednu iz prometa su isključena 24 vozača (zbog vožnje pod utjecajem alkohola, upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje) te 11 vozila radi tehničke neispravnosti odnosno isteka registracije.



Foto: Ilustracija

Tijekom proteklog tjedna na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske evidentirane su 24 prometne nesreće. Tri osobe su teže, a 15 je lakše ozlijeđeno.

Provodeći mjere kontrole prometa, policijski službenici Policijske uprave dubrovačko-neretvanske sankcionirali su 545 sudionika u prometu, od čega izdvajamo 173 zbog prekoračenja brzine i 17 zbog alkohola. U proteklom tjednu iz prometa su isključena 24 vozača (zbog vožnje pod utjecajem alkohola, upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje) te 11 vozila radi tehničke neispravnosti odnosno isteka registracije.

U prometnoj nesreći koja se dogodila u petak 14.rujna, oko 17.25 sati, u mjestu Puljani, grad Ploče, jedna osoba je teže, a jedna je lakše ozlijeđena. Naime, 34-godišnjak je upravljajući Mercedesom, BiH nacionalnih oznaka, ulaskom u desni zavoj izgubio nadzor nad vozilom, prešao na suprotnu kolničku traku i udario u teretno vozilo Man, dubrovačkih registracijskih oznaka, kojim je iz suprotnog smjera upravljao 26-godišnjak. U ovoj prometnoj nesreći 34-godišnji vozač je teže ozlijeđen i zadržan je na liječenju u splitskoj bolnici, dok je 50-godišnja putnica iz teretnog vozila lakše ozlijeđena.

U subotu, 15.rujna, oko 8 sati, u Ulici Andrije Hebranga u Dubrovniku, 45-godišnjak je upravljajući manjim teretnim vozilom Mazda, izlaskom iz desnog zavoja sletio na nogostup uz kolnik gdje je udario u 63-godišnju pješakinju. U ovoj prometnoj nesreći pješakinja je teže ozlijeđena i zadržana je na liječenju u dubrovačkoj bolnici.

Najveća izmjerena koncentracija alkohola bila je 2,62 promila, izmjerena u petak, 14.rujna, u 21.35 sati, kod 46-godišnjaka iz Osijeka koji je upravljao automobilom, dubrovačkih registracijskih oznaka, krećući se u Cavtatu ulicom Put od Cavtata. Vozač je uhićen i doveden u prostorije policije te je uz optužni prijedlog doveden u Prekršajni sud u Dubrovniku gdje je kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 5 000 kuna, a izrečena mu je i zaštitna mjera upravljanja  motornim vozilom B kategorije u trajanju od tri mjeseca.



Stranica