Ilegalni prelazak državne granice

Jutros, 3. listopada, oko 6 sati, u Čilipima, općina Konavle, policijski službenici Policijske postaje Gruda kontrolirali su autobus koji prometuje na liniji Vitalijna – Dubrovnik, kojom prilikom su zatekli pet stranih državljana, bez potrebnih isprava. Zbog sumnje u ilegalni prelazak državne granice oni su uhićeni i dovedeni u prostorije policije. Utvrđeno je da se radi o državljanima Afganistana, u dob

Foto: Ilustracija

Jutros, 3. listopada, oko 6 sati, u Čilipima, općina Konavle, policijski službenici Policijske postaje Gruda kontrolirali su autobus koji prometuje na liniji Vitalijna – Dubrovnik, kojom prilikom su zatekli pet stranih državljana, bez potrebnih isprava. Zbog sumnje u ilegalni prelazak državne granice oni su uhićeni i dovedeni u prostorije policije. Utvrđeno je da se radi o državljanima Afganistana, u dobi od 24 do 40 godina, koji su nezakonito prešli državnu granicu između RH i RCG, a potom se ukrcali u autobus za Dubrovnik. 

Protiv petorice državljana Afganistana doneseno je Rješenje o protjerivanju iz Republike Hrvatske, određena im je zabrana ulaska i boravka u RH te je pokrenut postupak readmisije u Republiku Crnu Goru.



Stranica