Povreda tuđih prava

U Odjelu kriminalističke policije PU dubrovačko-neretvanske dovršeno je kriminalističko istraživanje kojim je utvrđena osnovana sumnja da je 48-godišnjak počinio kaznena djela povreda tuđih prava i prijevare“, dok se 25-godišnjakinja sumnjiči da je počinila kazneno djelo pomaganja u počinjenju kaznenog djela povrede tuđih prava.

Foto: Ilustracija

U Odjelu kriminalističke policije PU dubrovačko-neretvanske dovršeno je kriminalističko istraživanje kojim je utvrđena osnovana sumnja da je 48-godišnjak počinio kaznena djela povreda tuđih prava i prijevare, dok se 25-godišnjakinja sumnjiči da je počinila kazneno djelo pomaganja u počinjenju kaznenog djela povrede tuđih prava.

Naime, osnovano se sumnja da je 48-godišnjak, u namjeri stjecanja protupravne imovinske koristi od  2004. do  2008.godine, nadležnoj ustanovi prikrio činjenicu da ima registrirani obrt, a na koji način je primao nepripadajuću  mirovinu. Nadalje, kako bi onemogućio naplatu navedenog duga od strane nadležne ustanove, osumnjičeni je u siječnju 2012.godine, drugo osumnjičenoj 25-godišnjakinji dao ovršnu ispravu  na iznos od 100 000 kn, temeljem koje je ista u ovršnom postupku  dobila rješenje nad njegovim primanjima te su  time onemogućili naplatu duga prema nadležnoj ustanovi.

Protiv 48-godišnjaka i 25-godišnjakinje slijedi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu u Dubrovniku.



Stranica