Preventivne aktivnosti s ciljem zaštite maloljetnih osoba

Tijekom proteklog vikenda, policijski službenici Policijske uprave dubrovačko-neretvanske proveli su pojačane preventivne aktivnosti na više lokacija na području cijele županije s ciljem zaštite maloljetnih osoba. U večernjem izlasku, iza 23 sata, bez pratnje roditelja odnosno punoljetne osobe u koju roditelji imaju povjerenja, zatečeno je ukupno 20 osoba mlađih od 16 godina, koje su dovedene u

Foto: Ilustracija

Tijekom proteklog vikenda, policijski službenici Policijske uprave dubrovačko-neretvanske proveli su pojačane preventivne aktivnosti na više lokacija na području cijele županije s ciljem zaštite maloljetnih osoba.

U večernjem izlasku,  iza 23 sata, bez pratnje roditelja odnosno punoljetne osobe u koju roditelji imaju povjerenja, zatečeno je ukupno 20 osoba mlađih od 16 godina, koje su dovedene u prostorije policije gdje su ih po pozivu policijskih službenika preuzeli roditelji. Roditelji su upozoreni na kršenje odredbe čl.95. Obiteljskog zakona, a o čemu će se obavijestiti nadležni Centar za socijalnu skrb.

Proveden je nadzor rada trgovačkih radnji i ugostiteljskih objekata s ciljem utvrđivanja poštivanja zakonske odredbe koja se odnosi na usluživanje i prodaju alkoholnih pića i duhanskih proizvoda djeci i maloljetnicima. Tom prilikom u dva ugostiteljska objekta i jednoj trgovini zatečeno je ukupno pet maloljetnih osoba kojima je prodano, odnosno usluženo, alkoholno piće ili duhanski proizvod. Protiv odgovornih osoba dva ugostiteljska objekta slijedi optužni prijedlog zbog kršenja odredbe iz čl. 12. Zakona o ugostiteljskog djelatnosti, dok protiv pravne i odgovorne osobe iz trgovačke radnje slijedi obavijest o počinjenom prekršaju nadležnom Državnom inspektoratu.

U sklopu navedene akcije, dvije maloljetne osobe zatečene su u neovlaštenom posjedu manjih količina opojne droge marihuane poradi čega protiv njih slijedi podnošenje kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu.

Osim spomenutog, proveden je i pojačan nadzor mladih vozača u prometu. Četiri mlada vozača su sankcionirana i to dva zbog vožnje u alkoholiziranom stanju, a dva zbog upravljanja vozilom snage motora veće od dopuštene.

Ukupno je tijekom provođenja akcije kontrolirano 350 osoba.



Stranica