Protupravna eksploatacija rudnog blaga

Policijski službenici Odjela kriminalističke policije PU dubrovačko-neretvanske dovršili su kriminalističko istraživanje kojim je utvrđena osnovana sumnja da su trgovačko društvo s područja Dubrovnika i odgovorna osoba tog trgovačkog društva, počinili kazneno djelo protupravne eksploatacije rudnog blaga ,a protivno odredbama Zakona o rudarstvu.

 Foto: Ilustracija

Policijski službenici Odjela kriminalističke policije PU dubrovačko-neretvanske dovršili su kriminalističko istraživanje kojim je utvrđena osnovana sumnja da su trgovačko društvo s područja Dubrovnika i odgovorna osoba tog trgovačkog društva,  počinili kazneno djelo protupravne eksploatacije rudnog blaga ,a protivno odredbama Zakona o rudarstvu.

Naime, osnovano se sumnja da su u vremenu od kolovoza 2011. do kraja svibnja 2012.godine, bez važeće rudarske koncesije, u eksploatacijskom polju na području naše županije eksploatirali mineralnu sirovinu – građevni kamen, a čime je navedeno trgovačko društvo pribavilo protupravnu imovinsku korist u iznosu od oko 1 200 000 kn.

Protiv 58-godišnje odgovorne osobe i trgovačkog društva, podneseno je posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu u Dubrovniku.



Stranica