Ilegalni prelazak državne granice

Tijekom proteklog vikenda policijski službenici Policijske postaje Gruda su u dva navrata spriječili deset stranih državljana u pokušaju ilegalnog prelaska državne granice. Policijski službenici su u petak, 9.studenog, u blizini graničnog prijelaza Karasovići zatekli dva državljana Sirije. Kontrolom prometa na D-8 zatečen je 52-godišnji državljanin Njemačke u čijem osobnom vozilu su pronađene

 Foto: Ilustracija

Tijekom proteklog vikenda policijski službenici Policijske postaje Gruda su u dva navrata spriječili deset stranih državljana u pokušaju ilegalnog prelaska državne granice. Policijski službenici su u petak, 9.studenog, u blizini graničnog prijelaza Karasovići zatekli dva državljana Sirije. Kontrolom prometa na D-8 zatečen je 52-godišnji državljanin Njemačke u čijem osobnom vozilu su pronađene osobne stvari državljana Sirije te je zbog sumnje u pomaganju nezakonitog prelaska državne granice uhićen i doveden u prostorije policije.  Policijski službenici su zatim jučer,11.studenog, na makadamskoj cesti u mjestu Dubravka zatekli pet državljana Alžira, dva državljana Afganistana i jednog državljanina Maroka za koje je također utvrđeno da su ilegalno prešli državnu granicu.

Zbog nezakonitog prelaska državne granice iz RCG u RH, desetorici stranih državljana određena je zabrana ulaska i boravka u RH, te je pokrenut postupak readimisije u Republiku Crnu Goru, dok je državljanin Njemačke zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o strancima uz optužni prijedlog doveden u Prekršajni sud u Dubrovniku.



Stranica