Tjedno izvješće o prometu

Tijekom proteklog tjedna na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske evidentirano je 12 prometnih nesreća. Jedna osoba je smrtno stradala, tri su teže, a jedna je lakše ozlijeđena. Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici poduzeli su 461 represivnih mjera, od čega izdvajamo 134 zbog prekoračenja brzine i 21 zbog alkohola. U proteklom tjednu iz prometa je

 Foto: Ilustracija

Tijekom proteklog tjedna na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske evidentirano je 12 prometnih nesreća. Jedna osoba je smrtno stradala,  tri su teže, a jedna je lakše ozlijeđena.  

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici poduzeli su 461 represivnih mjera, od čega izdvajamo 134 zbog prekoračenja brzine i 21 zbog alkohola. U proteklom tjednu iz prometa je isključeno 35 vozača (zbog vožnje pod utjecajem alkohola, upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljane)  te 17 vozila radi tehničke neispravnosti odnosno isteka registracije.

U petak, 23.studenog, u splitskoj bolnici nažalost preminulo je 11-godišnje dijete od posljedica teške prometne nesreće koja se dogodila 21.studenog u mjestu Čibača u Župi dubrovačkoj. 

U prometnoj nesreći koja se dogodila u petak, 23.studenog, oko 20 sati, na cesti u  blizini mjesta Mali Prolog, općina Pojezerje, jedna osoba je teže, a jedna je lakše ozlijeđena. Naime, 35-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine je upravljao teretnim i priključnim vozilom, BiH nacionalnih oznaka, u kojem je prevozio svježe meso, kada je ulaskom u oštri i nepregledni zavoj, izgubio nadzor nad vozilom i sletio izvan ruba kolnika, udario u brdo te se prevrnuo na bočnu stranu. Obzirom da je došlo do rasipanja veće količine tereta o svemu je obavješten nadležni veterinarski inspektor i djelatnici carine koji su također izašli na mjesto događaja. 

U ovoj prometnoj nesreći 55-godišnji suvozač, državljanin BiH, je teže ozlijeđen te je nakon pružene liječničke pomoći u Domu zdravlja u Vrgorcu prevezen u splitsku bolnicu gdje je zadržan na liječenju, dok je vozač lakše ozlijeđen.



Stranica