Tjedno izvješće o prometu

Tijekom proteklog tjedna na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske evidentirano je 19 prometnih nesreća. Deset osoba je lakše ozlijeđeno. Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici poduzeli su 418 represivnih mjera, od čega izdvajamo 83 zbog prekoračenja brzine i 18 zbog alkohola. U proteklom tjednu iz prometa je isključeno 25 vozača (zbog vožnje pod utjecajem alkohola, upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje) te vozila radi tehničke neispravnosti odnosno isteka registracije.

 Foto: Ilustracija

Tijekom proteklog tjedna na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske evidentirano je 19  prometnih nesreća. Deset osoba je lakše ozlijeđeno.

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici poduzeli su 418 represivnih mjera, od čega izdvajamo 83 zbog prekoračenja brzine i 18 zbog alkohola. U proteklom tjednu iz prometa je isključeno 25 vozača (zbog vožnje pod utjecajem alkohola, upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje) te vozila radi tehničke neispravnosti odnosno isteka registracije.

Najveća koncentracija alkohola od  1,75 g/kg izmjerena je u subotu, 8.prosinca, oko 23.30 sati, u Pločama, na križanju ulica Vladimira Nazora i Neretvanskih gusara, kod 41-godišnjaka koji je upravljao vozilom, varaždinskih registracijskih oznaka. Vozač je uhićen i doveden u prostorije policije, a potom uz optužni prijedlog u Prekršajni sud u Metkoviću gdje je kažnjen novčanom kaznom od 5 000 kuna.



Stranica