Razriješena teška krađa zlatnine iz crkve u Blatu

Policijski službenici Policijske postaje Korčula proveli su kriminalističko istraživanje nad dvojicom maloljetnika, te 23-godišnjakom i 44-godišnjakinjom, zbog sumnje da su počinili kazneno djelo teške krađe iz crkve u Blatu na Korčuli. Naime, osnovano se sumnja da su dvojica maloljetnika proteklog tjedna provalili u

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Policijske postaje Korčula proveli su kriminalističko istraživanje nad dvojicom maloljetnika, te 23-godišnjakom i 44-godišnjakinjom, zbog sumnje da su počinili kazneno djelo teške krađe iz crkve u Blatu na Korčuli.

Naime, osnovano se sumnja da su dvojica maloljetnika proteklog tjedna provalili u prostorije crkve u Blatu te u više navrata s kipa Gospe otuđili zlatni nakit ukupne težine oko 1 kg. Otuđeni nakit su 23-godišnjak i 44-godišnjakinja prodavali u poslovnicama za otkup zlata u Blatu, Vela Luci i Metkoviću.

Dosad provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su prodali oko 500 gr zlata čime su ostvarili korist od 61 000 kuna, a kojim novcem su kupili automobil, mobitele, tenisice i dr. predmete koji su od osumnjičenih privremeno oduzeti.  Kod osumnjičenih je također pronađeno i oduzeto 270 gr zlatnog nakita.

Protiv dvojice maloljetnika slijedi posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu za mladež zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo teške krađe, dok su 23-godišnjak i 44-godišnjakinja zbog kaznenog djela pomaganja u počinjenju ove teške krađe, jučer, 11.prosinca dovedeni pritvorskom  nadzorniku PU dubrovačko-neretvanske.

Kriminalističko istraživanje se nastavlja.



Stranica