1. Memorijal "ŠIMO ĐAMIĆ" - natjecanje za najspremnijeg policijskog službenika/cu MUP-a Republike Hrvatske

  • Slika PU_DN/2019//Memorijal.jpg
  • Slika

1. Memorijal "Šimo Đamić", s kojeg su najbolje plasirani policajci i policajke ponijeli titule najspremnijih policijskih službenika Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske, održao se danas, 17. listopada  na području Policijske uprave brodsko-posavske.

Memorijal nosi naziv u spomen na preminulog Šimu Đamića, legendarnog ratnog zapovjednika Specijalne jedinice policije Policijske uprave brodsko-posavske "Šimini Anđeli Pakla".
Za osvajanje titule najboljeg prijavilo se više od pedeset policijskih službenica i službenika, koje je očekivao pravi izazov. Sudionici su morali proći  kvalifikacije koje su se sastojale od veslanja i gađanja, te je slijedio finalni dio natjecanja, utrka duga između 25 i 30 kilometara, a svi sudionici trčali su u punoj policijskoj opremi, s ruksakom teškim oko 10 kilograma u kojemu se nalazila oprema potrebna za uspješno orijentiranje i svladavanje svih zadataka.
Odlično drugo mjesto na ovom zahtjevnom natjecanju osvojio je pripadnik Interventne jedinice policije Policijske uprave dubrovačko-neretvanske Petar Volarević, na čemu mu od srca čestitamo.
 

Stranica