Četiri ubojice u prometu

  • Slika PU_DN/2019//akcija 08.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

S ciljem povećanja razine sigurnosti cestovnog prometa na prometnicama Policijske uprave dubrovačko-neretvanske policija je jučer, 19. prosinca, provela preventivno-represivnu akciju pod nazivom "Četiri ubojice u prometu".

U okviru akcije policijski službenici provodili su pojačani nadzor vozila i vozača usmjeren na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prometnih prekršaja, pa je tijekom akcije poduzeto 215 represivnih mjera od čega 122 prekršaja zbog nepropisne brzine, 37 prekršaja zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa, 1 prekršaj zbog vožnje pod utjecajem alkohola, 28 prekršaja zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje i 26 ostalih prekršaja.
Policijski službenik za prometnu preventivu Andrija Margeta pojasnio je naziv i cilj akcije:  
- Kad govorimo o "Četiri ubojice u prometu" radi se o četiri najčešća prekršaja zbog kojih se događaju prometne nesreće. To su vožnja pod utjecajem alkohola, zbog nepropisne brzine, nekorištenje sigurnosnog pojasa i korištenje mobitela za vrijeme vožnje. Vožnja pod utjecajem alkohola i brzina su najopasnije. Vozači su ipak oprezniji u prometu nakon uvođenja rigoroznih kazni i promjene zakona 1.kolovoza 2019.  Svijest građana se podigla na jednu veću razinu.

Ovoj akciji potporu su dale i javne osobe. Tako je na Boninovu, vozače skupa s policijom zaustavljao i poznati dubrovački glumac Branimir Vidić Flika te uzornim vozačima, koji nisu zatečeni u prekršaju dijelio poklone u vidu osvježivača zraka s prigodnim natpisima.
-Priključio sam se akciji jer mislim da je ona hvalevrijedna. Dolaze nam blagdani kada svi malo više jedu, ali i koju kapljicu više popiju pa na ovaj način skrećemo pozornost na četiri ubojice u prometu. Situacija je zaista katastrofalna i sve više ljudi, a pogotovo mladih sudjeluje u prometnim nesrećama i jako je bitno da obrate više pozornosti na sigurnost – poručio je Flika.
 
Potporu ovoj akciji na području Ploča dala je članica Hrvatske rukometne reprezentacije Marta Batinović, dok je na području Lastova to bio nogometaš NK „Cibalija“ Luka Pejović. Na području Stona policijskim službenicima pridružila se poznata i ugledna kuharica Lidija Kralj, dok je na području Korčule svoj obol dao hrvatski reprezentativac u plivanju Mario Todorović. Svi oni su tijekom akcije uzornim vozačima dijelili prigodne auto-mirise s porukama „Ako piješ ne vozi“, „Poštujte ograničenje brzine“, „Vežite sigurnosni pojas“ i „Ne koristi mobitel dok voziš“. 
 
 

Stranica