Djelatnici Policijske uprave dubrovačko-neretvanske na duhovno-rekreacijskom izletu

Slika PU_DN/izlet-1.jpg

 Foto: PU dubrovačko-neret.

U sklopu duhovno-rekreativnog izleta i pripreme za sezonu 2018. godine, u subotu,  5. svibnja djelatnici PU dubrovačko-neretvanske zajedno sa zamjenikom načelnika Policijske uprave Mirom Bajom i policijskim kapelanom fra Ivom Kramarom organizirali su duhovno-rekreacijski izlet na rijeku Krku, Miljevački plato, otok Visovac i grad Šibenik.

Djelatnici PU dubrovačko-neretvanske imali su priliku kroz susrete s lokalnim župnicima na Miljevcima, fra Ivanom Vidovićem, na otoku Visovcu gvardijanom fra Božom Duvnjakom upoznati se s povješću ovih predivnih krajeva i duhovnošću koju sama po sebi daje prelijepa rijeka Krka.

Franjevačka samostanska crkva na otoku Visovcu potječe iz 15. stoljeća. Sagrađena je na bijeloj stijeni, a ostatak otoka je nastao kroz stoljeća vrijednim nastojanjem fratara koji su brodicama prevozili zemlju i kamen i tako proširili otok za 16.000 m kvadratnih. Crkva je kroz  povijest  mijenjala svoj izgled, a danjašnji oblik je iz 60-tih godina 19. stoljeća.

Raspelo koje se nalazi u toj crkvi rad je nepoznatog autora iz 16. stoljeća i ostavlja dubok dojam ljubavi i spremnosti žrtve za drugoga.

Druženje je nastavljeno kroz zajednički ručak na Roškom slapu. Izlet je završen posjetom staroj jezgri grada Šibenika u sklopu kojeg se posjetila I  katedrala sv. Jakova koju je sagradio poznati graditelj Juraj Dalmatinac.



Stranica