Dubrovačka prometna policija započela s edukacijom mladih vozača

  • Slika PU_DN\2022\Pavela 2.jpg
  • Slika

Prioritetni cilj ovih preventivnih aktivnosti je upoznavanje mladih vozača s opasnostima nesavjesne vožnje kako bi se u što većoj mjeri spriječile prometne nesreće i stradavanja u njima

Foto: PU dubrovačko-neretvanska

U cilju prevencije prometnih nesreća Postaja prometne policije Dubrovnik poseban naglasak stavlja na aktivnosti koje su usmjerene na upozoravanje sudionika u prometu o tome koja ponašanja u prometu nisu poželjna, odnosno dovode do najtežih prometnih nesreća.
 
Jedna od aktivnosti koje provode je i edukacija mladih vozača. Upravo s tim ciljem s jučerašnjim danom Postaja prometne policije Dubrovnik započela je s projektom "Mladi vozači u prometu" koja je usmjerena na edukaciju učenika završnih razreda srednjih škola.
 
Edukacije će se provoditi u vidu predavanja o tome kako na ispravan i siguran način sudjelovati u prometu, bilo u svojstvu pješaka, vozača ili putnika.
 
U sklopu edukacija učenicima će se pojašnjavati koje su to greške i uzroci zbog kojih dolazi do prometnih nesreća, koliko u njima sudjeluju mlade osobe, kolika je važnost pridržavanja prometnih propisa, nužnost korištenja zaštitne kacige i korištenja pojasa tijekom vožnje u vozilu.
 
Po završetku predavanja, učenici će imati priliku isprobati i tzv. „pijane naočale“, koje će im zorno dočarati stanje alkoholiziranosti po određenim stupnjevima alkohola u krvi.
 
Projekt je započeo u Gimnaziji Dubrovnik, a predviđenim planom aktivnosti projekt će trajati do kraja mjeseca travnja i obuhvatiti će sve srednje škole na području Dubrovnika.
 
 

Stranica