Dvije teške prometne nesreće izazvane zbog nepropisnog uključivanja u promet

Slika PU_DN/traka07.jpg

Tijekom jučerašnjeg dana na širem dubrovačkom području dogodile su se dvije prometne nesreće nastale zbog nepropisnog uključivanja u promet, a koje su za posljedicu imale jednu smrtno stradalu osobu i dvije teže ozlijeđene osobe

Foto: Ilustracija

Prva prometna nesreća se dogodila u 13,25 sati u Komolcu kada se 26-godišnji vozač osobnog vozila dubrovačkih registarskih oznaka s parkirališnog prostora na zapadnoj strani Puta od Izvora nepropisno uključivao u promet preko neisprekidane razdjelne crte i pri tom oduzeo prednost prolaska motociklu dubrovačkih registarskih oznaka koji se kretao iz smjera Mokošice prema Dubrovniku. Kontaktom osobnog vozila i motocikla došlo je do pada motocikla na kojem se nalazio 30-godišnji vozač i 25-godišnja putnica koji su zadobili teške tjelesne ozljede te su, nakon ukazane liječničke pomoći, zadržani na liječenju u dubrovačkoj bolnici.

Druga prometna nesreća se dogodila oko 17,30 sati na predjelu Batahovina pokraj Dubrovnika, kada se 28-godišnji vozač osobnog vozila dubrovačkih registarskih oznaka uključivao u promet s parkirališnog prostora na D-420 pri čemu je oduzeo prednost motociklu dubrovačkih registarskih oznaka kojim se, također iz pravca Mokošice u smjeru Dubrovnika, kretao 39-godišnjak koji je uslijed udara i pada s motocikla teže ozlijeđen te je prevezen u dubrovačku bolnicu gdje je od posljedica prometne nesreće, na žalost, preminuo.
Zbog potreba očevida kojim je rukovodio općinski državni odvjetnik, promet na ovom dijelu ceste bio je u potpunosti obustavljen do 20,30 sati.

Protiv dvojice vozača koji su nepropisnim uključivanjem skrivili navedene prometne nesreće policija podnosi kaznenu prijavu.

Koristimo priliku još jednom skrenuti pozornost vozačima na važnost odgovorne vožnje i pridržavanje prometnih propisa jer na taj način ne štitimo samo svoj život već i živote ostalih sudionika u prometu.
 
 

Stranica