Edukativnim predavanjima djelatnicima u turističkom sektoru policija radi na prevenciji turističkog kriminaliteta

Slika PU_DN/2024/IMG-20240606-WA0004.jpg

Ovakav vid predavanja se održava već treću godinu zaredom, a osim spasioca njima su obuhvaćeni i ostali djelatnici u turističkom sektoru

Foto: PU dubrovačko-neretavnska

U srijedu, 5. svibnja u prostorima Gradskog društva Crvenog križa u Dubrovniku policijska službenica za prevenciju Ureda načelnika Policijske uprave dubrovačko-neretvanske Anita Matana održala je predavanje na temu sprječavanja krađa i spolnog iskorištavanja djece na plažama.

Ovo predavanje je bilo namijenjeno spasiocima koji će tijekom ove turističke sezone brinuti o sigurnosti građana na dubrovačkim plažama.

Iako ova Policijska uprava bilježi vrlo mali broj kaznenih djela krađa koje su počinjene na plažama, a kaznenih djela spolnog iskorištavanja djece na plažama već duže vrijeme nismo zabilježili, cilj ovog predavanja je upoznati spasioce s pojavnim oblicima ovih kaznenih djela i načinima njihovog počinjenja, a sve kako bi znali na što obratiti pozornost i kako u takvim slučajevima pravilno postupiti.

Osim toga, spasiocima su podijeljene i brošure sa savjetima za zaštitu osobnih stvari, savjetima za vozače savjetima za plivače, ronioce i korisnike plovila, koja brošura je napisana na šest jezika i namijenjena je građanima i turistima.
 



 

Stranica