Gospodarski kriminalitet

Slika PU_DN/novac01(3).jpg

Pomagao u počinjenju kaznenog djela "Zlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju"

Foto: Ilustracija

Služba kriminalističke policije ove Policijske uprave u rujnu ove godine kriminalističkim istraživanjem utvrdila je osnovanu sumnju da je 37-godišnja državljanka Ukrajine, koja ima stalno boravište u Republici Hrvatskoj, sredinom listopada 2019. g. bez ikakve naknade i protučinidbe, poslovne udjele i sve nekretnine trgovačkog društva sa sjedištem u Dubrovniku,  koje se bavilo uslugama smještaja turistima, u vrijednosti od gotovo 26 milijuna kuna, prenijela na drugo trgovačko društvo, također sa sjedištem u Dubrovniku koje se bavi istom djelatnošću i koje je u vlasništvu člana njene obitelji.

Navedeno kazneno djelo počinjeno je s ciljem izbjegavanja blokiranja žiro računa svog trgovačkog društva po zahtjevu FINA-e koji je trebao biti blokiran krajem listopada navedene godine zbog čega je kazneno prijavljena za kazno djelo zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju u svezi kaznenog djela prouzročenje stečaja.

Nastavkom kriminalističkog istraživanja utvrđena je sumnja da joj u počinjenju navedenog kaznenog djela pomogao spomenuti član njene obitelji, 43-godišnji državljanin Srbije, koji je sada kazneno prijavljen za kazneno djelo zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju i pomaganje u počinjenju kaznenog djela prijevare u gospodarskom poslovanju. 
Policija protiv osumnjičenog podnosi kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu u Dubrovniku

Stranica