Građani hvala što i dalje policiji predajete minsko-eksplozivna sredstva i time doprinosite sigurnosti

Slika PU_DN/Ilustracija/momt.png

Dragovoljnom predajom oružja, streljiva i minsko-eksplozivnih sredstava svoj dom činite sigurnijim mjestom za život, a pri tom nemate nikakvih sankcija

Foto: Ilustracija

Policiji je jučer građanin s područja Dubrovačko-neretvanske županije dragovoljno predao 112 komada inicijalnih kapisli, 2 signalne baklje, 158 komada lovačkog streljiva i 40 komada raznog streljiva.
Minsko-eksplozivna sredstva su preuzeta od strane policijskih službenika protueksplozijske zaštite i pohranjena u sigurnosni kontejner do uništenja.

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska ovim putem zahvaljuje savjesnim građanima na dragovoljnim predajama i nadalje poziva građane da učine svoj život sigurnijim i da se riješe oružja i streljiva bez ikakvih sankcija.

Naglašavamo da svi građani koji nedozvoljeno posjeduju oružje, streljivo ili eksplozivne tvari, mogu iste predati policiji i pritom neće snositi nikakve sankcije, odnosno protiv njih se neće pokretati prekršajni niti kazneni postupci.

Također je važno naglasiti da građani ne donose oružje ili eksplozivne tvari osobno u policijsku postaju ili upravu, kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o tome obavijeste policiju na broj 192 nakon čega će stručni i osposobljeni policijski službenici doći na njihovu kućnu adresu prikupiti oružje.
 

Stranica