Hrvatski policijski službenici seniorski prvaci svijeta u dvoranskom malom nogometu - petorica su iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske

Slika PU_DN/2023/nogomet.jpg

U pobjedničkom nogometnom sastavu čak je petero policijskih službenika iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske Ivan Marković i Dane Dominiković iz Postaje granične policije Metković, Josip Stjepanović iz Policijske postaje Ston, Mario Marić iz Postaje granične policije Gruda i Marijo Batinović iz Službe kriminalističke policije

Foto: MUP

Malonogometna reprezentacija Ministarstva unutarnjih poslova nastupila je na 41. World peace indoor soccer tournament (WPIST) u Eibergenu u Kraljevini Nizozemskoj.  

Hrvatski policajci natjecali su se u kategorijama seniora i veterana te osvojili prvo mjesto u kategoriji seniora.
Time su po četvrti puta postali svjetski policijski dvoranski malonogometni prvaci, dok su po prvi puta odnijeli pobjedu u seniorskoj kategoriji.
 
Nakon osam pobjeda, kao prvoplasirana u skupini, naša seniorska momčad posljednjega dana turnira igrala je završnicu na ispadanje do finalne utakmice.
Tako su završnog dana turnira pobijedili u osmini finala, dok su četvrtinu finala i polufinale odigrali neriješeno te na penale ostvarili pravo nastupa u finalu.
Finalna utakmica protiv Poljske je protekla u dominaciji naših policajaca  koji su na kraju slavili rezultatom 3 : 1 i time po prvi puta postali seniorski pobjednici WPIST-a, a do sada su igrali u čak pet finala.
 
Reprezentacija, pod vodstvom trenera Dalibora Lovrića i izbornika Branka Bolanče, igrala je u sastavu policijskih službenika iz Policijskih uprava dubrovačko-neretvanske i zagrebačke te sjedišta Ministarstva unutarnjih poslova.
 
Naša veteranska momčad pobijedila je u svih sedam utakmica u skupini, dok su u završnici turnira nakon pobjede u osmini finala, u četvrtini finala poraženi od Nizozemske. Time su izgubili šansu za osvajanjem odličja, dok su na posljednjem natjecanju bili brončani.
 
Čestitamo svim igračima na osvojenoj tituli, kao i na kontinuirano izvrsnim rezultatima na svjetskim policijskim nogometnim prvenstvima!
 
Na trodnevnom natjecanju sudjelovalo je 106 momčadi iz 28 zemalja Europe, Afrike, Azije i Južne Amerike koje su odigrale više od 500 utakmica.
 
 

Stranica