Javni natječaj za prijam u državnu službu na neodređeno vrijeme

Slika PU_DN/zastava.png

Sukladno članku 45. Zakona o državnim službenicima („Narodne novine“, br. 92/2005, 142/2006, 77/2007, 107/2007, 27/2008, 34/2011, 49/2011, 150/2011, 34/2012, 49/2012, 37/2013, 38/2013, 01/2015, 138/2015 i 61/2017),  članku 2. i 4.  Uredbe o  raspisivanju  i provedbi javnog natječaja i internog oglasa u državnoj službi („Narodne novine“, br. 78/2017),  a na temelju  Plana prijama u državnu službu u tijela državne uprave i  stručne službe i urede Vlade Republike Hrvatske za 2018. godinu („Narodne novine“, br. 43/2018 i 52/2018), Ministarstvo unutarnjih poslova, Policijska uprava dubrovačko-neretvanska raspisuje JAVNI  NATJEČAJ za prijam  u državnu službu na neodređeno vrijeme.           

1. ODJEL ZA TEHNIKU
 
    a) policijski tehničar za komunikacije -  1  izvršitelj
 
   Stručni uvjeti:
   -  srednja stručna sprema, srednja strukovna škola
   -  najmanje jedna godina radnog iskustva  na odgovarajućim poslovima,
    - položen državni stručni ispit,
 
    b) policijski tehničar - automehaničar - 1 izvršitelj
 
   Stručni uvjeti:
   -  srednja stručna sprema, srednja strukovna škola
   -  najmanje jedna godina radnog iskustva  na odgovarajućim poslovima,
    - položen državni stručni ispit,
 
    2. SLUŽBA UPRAVNIH I INSPEKCIJSKIH POSLOVA
 
    administrativni referent – 1 izvršitelj   
 
      Stručni uvjeti:
      - srednja stručna sprema, gimnazija ili srednja strukovna škola,
      - položen  državni stručni ispit,
      - najmanje jedna godine  radnog  iskustva  na odgovarajućim poslovima,
      - poznavanje rada na računalu (Microsoft Office)
 
 
    3. INSPEKTORAT UNUTARNJIH POSLOVA
 
     inspektor za zaštitu od požara i eksploziva - 1 izvršitelj
 
      Stručni uvjeti:
       -  preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ili integrirani preddiplomski
          i diplomski sveučilišni studij ili specijalistički diplomski stručni studij, područje
         tehničkih, biotehničkih, prirodnih ili društvenih znanosti
       -  najmanje tri godine radnog iskustva  na odgovarajućim poslovima,
       -  položen državni stručni ispit,
 
 
Pored navedenih uvjeta, kandidati/kinje moraju ispunjavati  i opće uvjete  za prijam u državnu službu koji su propisani  člankom 48. Zakona o državnim službenicima.
 
U državnu službu  ne može biti primljena osoba  za čiji prijam  postoje zapreke  iz članka 49.  Zakona o državnim službenicima.
 
Na natječaj se mogu javiti  osobe oba spola.
 
Obvezni probni rad  traje tri mjeseca.
 
Natjecati se mogu i osobe koje nemaju položen državni stručni ispit, ali su ga nakon isteka probnog rada dužne položiti najkasnije u roku od 6 mjeseci od isteka probnog rada.
 
Osobe koje prema posebnim propisima ostvaruju pravo prednosti, moraju se u prijavi pozvati na to pravo, odnosno uz prijavu priložiti svu propisanu dokumentaciju prema posebnom zakonu.
 
Kandidat/kinja koji/a može ostvariti pravo prednosti kod prijama u državnu službu prema članku 101. Zakona o  hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji („Narodne novine“, br. 121/2017), članku 48.f Zakona o zaštiti vojnih i civilnih invalida rata („Narodne novine“, br. 33/1992, 77/1992, 27/1993, 58/1993, 2/1994, 76/1994, 108/1995, 108/1996, 82/2001, 103/2003 i 148/2013), članku 9. Zakona o profesionalnoj rehabilitaciji i zapošljavanju osoba s invaliditetom („Narodne novine“, br. 157/2013 i 152/2014) i članku 22. Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina („Narodne novine“, br. 155/2002, 47/2010, 80/2010 i 93/2011) dužan/a se u prijavi na javni natječaj pozvati na to pravo te ima prednost u odnosu na ostale kandidate/kinje samo pod jednakim uvjetima.
 
Kandidat/kinja koji/a se poziva na pravo prednosti pri zapošljavanju u skladu s člankom 101. Zakona o  hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji, uz prijavu na javni natječaj dužan/a je, pored dokaza o ispunjavanju traženih uvjeta priložiti i sve potrebne dokaze dostupne na poveznici Ministarstva hrvatskih branitelja: https://branitelji.gov.hr/zaposljavanje-843/843
 
Kandidat/kinja koji/a se poziva na pravo prednosti pri zapošljavanju u skladu s člankom 9. Zakonu o profesionalnoj rehabilitaciji i zapošljavanju osoba s invaliditetom, uz prijavu na javni natječaj dužan/a je, pored dokaza o ispunjavanju traženih uvjeta, priložiti i dokaz o utvrđenom statusu osobe s invaliditetom.
 
Kandidat/kinja pripadnik/ca nacionalne manjine ima pravo pozvati se na prednost pri zapošljavanju na temelju članka 22. Ustavnog Zakona o pravima nacionalnih manjina, nije dužan/a dokazivati svoj status pripadnika nacionalne manjine.
 
Komisiju za provedbu javnog natječaja (u nastavku teksta:Komisija) imenuje ministar unutarnjih poslova. Komisija utvrđuje listu kandidata/kinja prijavljenih na javni natječaj, koji ispunjavaju formalne uvjete iz javnog natječaja, a čije su prijave pravodobne i potpune, kandidate/kinje s te liste upućuje na testiranje i intervju. 
 
Testiranje se sastoji od provjere znanja, sposobnosti i vještina kandidata/kinja (pisani dio testiranja) i razgovora Komisije s kandidatima (intervju).
 
Kandidat/kinja koji nije pristupio/la testiranju više se ne smatra kandidatom/kinjom u postupku.
 
Na web-stranici Policijske uprave dubrovačko-neretvanske www.dubrovacko-neretvanska.policija.hr  objavit će se  opis poslova i podaci o plaći radnog mjesta koje se popunjava ovim javnim natječajem,  sadržaj i način testiranja, te pravni izvori za pripremanje kandidata za testiranje  istovremeno s  objavom javnog natječaja.
Na web-stranici Policijske uprave dubrovačko-neretvanske www.dubrovacko-neretvanska.policija.hr  objavit će se vrijeme  i mjesto održavanja  testiranja, najmanje pet dana prije dana određenog  za testiranje.
 
Kandidati/kinje koji se natječu za više radnih mjesta, podnose jednu prijavu na javni natječaj u kojoj su obvezni navesti redni broj i naziv radnog mjesta za koje se natječu.
 
U prijavi na javni natječaj navode se podaci podnositelja/ljice prijave (osobno ime, adresa stanovanja, broj telefona, odnosno mobitela, po mogućnosti e-mail adresa), redni broj i naziv radnog mjesta na koje se prijavljuje.
Obrazac prijave nalazi se na web stranici Policijske uprave dubrovačko-neretvanske  www.dubrovacko-neretvanska.policija.hr
Prijavu je potrebno vlastoručno potpisati.
 
Uz prijavu na javni natječaj kandidati/kinje su dužni priložiti:
 
1.   životopis,
 
2.   diplomu odnosno  svjedodžbu za radna mjesta za koja je kao uvjet predviđena srednja stručna       
      sprema,
 
3.   dokaz o  radnom iskustvu (preslika radne knjižice, odnosno elektronički zapis ili potvrda o
      podacima evidentiranim  u bazi  Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje iz koje je vidljivo 
      razdoblje radnog iskustva u  odgovarajućem stupnju obrazovanja),
 
4.  za cijeli period koji je kao uvjet naveden  u javnom natječaju, dokaz o radnom iskustvu na
     odgovarajućim poslovima ( uvjerenje/potvrda, ugovor o radu ili rješenje poslodavca na temelju 
      kojeg se može  utvrditi rad na odgovarajućim poslovima i vremensko razdoblje  u kojem je
      kandidat/kinja  obavljao navedene poslove),
 
 5.  dokaz o hrvatskom državljanstvu (osobna iskaznica ili vojna iskaznica ili putovnica ili
      domovnica),
 
 6.  ispravu o položenom državnom stručnom ispitu, ako je kandidat/kinja položio/la državni stručni
      ispit.
 
Isprave se prilažu u neovjerenoj preslici, a prije izbora kandidata/kinje predočit će se izvornik.
 
Potpunom prijavom smatra se prijava koja sadrži sve podatke i priloge navedene u javnom natječaju.
 
Osoba koja ne podnese pravodobnu ili potpunu prijavu ili ne ispunjava formalne uvjete iz javnog natječaja, ne smatra se kandidatom/kinjom prijavljenim na javni natječaj, o čemu joj se dostavlja pisana obavijest u kojoj se navode razlozi zbog kojih se ne smatra kandidatom/kinjom  prijavljenim na javni natječaj.
 
Izabrani  kandidat/kinja  bit će pozvan/a da u primjerenom roku, a prije donošenja rješenja o prijmu u državnu službu, dostavi uvjerenje  nadležnog suda  da se protiv njega/nje ne vodi kazneni postupak, uvjerenje o zdravstvenoj  sposobnosti za  obavljanje poslova radnog mjesta i izvornike  drugih dokaza o ispunjenju  formalnih uvjeta iz javnog natječaja, uz upozorenje da se  nedostavljanje  traženih isprava  smatra  odustankom  od prijma u državnu službu.
 
Ako se na javni natječaj  ne prijave osobe  koje ispunjavaju  propisane i  objavljene uvjete, odnosno  ako prijavljeni  kandidati/kinje ne zadovolje na  testiranju,  ministar unutarnjih poslova će  obustaviti postupak  po ovom natječaju.
 
Prijave s dokazima o ispunjavanju uvjeta podnose se neposredno ili poštom u roku 8 dana od dana objave javnog natječaja u Narodnim novinama, na adresu:
 
 
POLICIJSKA UPRAVA DUBROVAČKO-NERETVANSKA
DUBROVNIK,
dr. Ante Starčevića 13.
s naznakom “za javni natječaj”.
 
 
O rezultatima javnog natječaja kandidati/kinje će biti obaviješteni javnom objavom rješenja o prijmu u državnu službi izabranog kandidata na web stranici Ministarstva uprave  www.uprava.gov.hr i web stranici Policijske uprave dubrovačko-neretvanske  www.dubrovacko-neretvanska.policija.hr
Dostava rješenja svim kandidatima smatra se  obavljenom istekom osmog  dana od  dana objave na web stranici Ministarstva uprave.
 
Prilog javnog natječaja nalazi se ovdje.
Obrazac prijave na javni natječaj se nalazi ovdje.


Pisane vijesti