Kazneno prijavljen zbog krađe novca starijoj osobi

Slika PU_DN/Ilustracija/policija natpis.jpg

Nakon počinjene krađe osumnjičeni su napustili teritorij Republike Hrvatske, ali je jedan od njih uhićen na graničnom prijelazu prilikom ulaska u Republiku Hrvatsku 

Foto: Ilustracija

Nakon što je u kolovozu 2020. godine 88-godišnjak prijavio krađu kuverte s 20 tisuća kuna na putu od banke do njegovog stana na području Dubrovnika, policijski službenici Policijske postaje Dubrovnik proveli su kriminalističko istraživanje i vrlo brzo utvrdili da je počinitelj krađe 45-godišnji državljanin Rumunjske.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je osumnjičeni, u društvu 46-godišnjeg sunarodnjaka, promatrao osobe koje izlaze iz banke. Kada su vidjeli da iz banke izlazi oštećeni pretpostavili su da u vrećici koju ima sa sobom nosi novac, te su ga odlučili pratiti. Dolaskom do njegove adrese stanovanja jedan od njih ga je zagovarao, dok je drugi u tom trenutku iz vrećice izvadio kuvertu s novcem.

Nakon počinjene krađe napustili su teritorij Republike Hrvatske i za njima je raspisana potraga temeljem koje je mlađi osumnjičeni uhićen 17. svibnja ove godine na MCGP Goričan II, prilikom ulaska u Republiku Hrvatsku.

Zbog sumnje da je počinio kazneno djelo krađe osumnjičeni 45-godišnjak je, uz kaznenu prijavu, predan pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave.  
 

Stranica