KLIK – navika odgovornog ponašanja u prometu

  • Slika PU_DN/2019//margeta03.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Policijska uprava dubrovačko neretvanskom je u suradnji s HAK-om u vremenu od 14.  do 18. listopada 2019. godine provela preventivno edukativni program KLIK – navika odgovornog ponašanja.

Preventivni program je održan u Srednjoj školi fra Andrije Kačića Miošića u  Pločama, Srednjoj poljoprivrednoj i tehničkoj školi Opuzen , Srednjoj školi Metković, Srednjoj školi Petra Šegedina  Korčula, Srednjoj školi Vela Luka, Obrtničkoj i tehničkoj školi Dubrovnik i Pomorsko tehničkoj školi Dubrovnik. Namjena projekta je stjecanje kompetencija, znanja o sigurnosnim i zaštitnim mjerama i radnjama prije i za vrijeme upravljanja (ili prevoženja) vozilom, kao i razvoj vještina odgovornog i sigurnog ponašanja u prometu.
 
Ovim se projektom djeluje na ponašanje srednjoškolaca, usvajanje i stjecanje pozitivnih stavova o njihovoj ugroženosti u prometu. Stečene komunikacijske kompetencije učenika koriste se kao promicanje odgovornog ponašanja u smislu prijenosa informacija drugim učenicima, ali i u smislu utjecaja na eventualno neodgovorne roditelje – vozače.
 
Stručnjaci Ureda sigurnosti cestovnog prometa u uvodnom dijelu, tijekom jednog školskog sata, kroz interaktivno predavanje objasnili su učenicima svrsishodnost korištenja sigurnosnog pojasa u prometu, dok su za vrijeme drugog sata instruktor HAK-a i demonstratori, učenicima prezentirali efekte prometnih nesreća u kontroliranim uvjetima na simulatoru prevrtanja i sudara.

Stranica