Korčula: Protupravno prisvojio gotovo 44 tisuće eura

Slika PU_DN/Ilustracija/novac gospodarski.jpg

Radi se o novčanim sredstvima pribavljenim poslovanjem trgovačkog društva u kojem je osumnjičeni bio suvlasnik, a u sklopu kojeg je poslovao ugostiteljski i smještajni objekt koji se nalaze u staroj gradskoj jezgri u Dubrovniku

Foto: Ilustracija

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske postaje Korčula utvrđeno je kako je 51-godišnjak, kao suvlasnik trgovačkog društva u sklopu kojeg posluju smještajni i ugostiteljski objekt koji se nalaze u staroj gradskoj jezgri u Dubrovniku, protupravno prisvojio novčani iznos od 43.842 eura.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno kako osumnjičeni, kao osoba ovlaštena za raspolaganje novčanim sredstvima trgovačkog društva, tijekom 2022. g. nije na žiro račun društva položio iznos od 31.894 eura ostvaren za usluge smještaja te iznos od 11.947 eura ostvaren uslugama caffe bara.

Na taj način sebi je pribavio protupravnu imovinsku korist, a trgovačko društvo čiji nije isključivi vlasnik, doveo u teško financijsko stanje i time ga onemogućio u izvršavanju svojih financijskih obveza.

Zbog sumnje da je počinio kazneno djelo zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju policija je protiv osumnjičenog 51-godišnjaka podnijela kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu u Dubrovniku.
 

Stranica