Misa u Pridvorju povodom blagdana sv. Mihovila

  • Slika PU_DN/2019//misa01.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

U samostanskoj crkvi  sv. Vlaha u Pridvorju jučer, 3. listopada,  u 11.00 sati, služena je sveta misa prigodom blagdana sv. Mihovila – zaštitnika policije, koju nam je upriličio policijski kapelan fra Ivo Kramar.

Misi su prisustvovali uz načelnika i zamjenika načelnika Policijske uprave brojni policijski službenici iz svih Policijskih postaja.
Misu je predvodio gvardijan samostana u Cavtatu fra Ilija Stipić koji je u nadahnutoj propovijedi govorio o sv. Mihaelu – arkanđelu, zapovjedniku nebeske vojske u borbi protiv  Luciferovih sila, zbog čega se vjernici koji se nađu u nevolji često obraćaju ovom arkanđelu. Samo ime Mihovil potječe iz hebrejskog jezika i znači „Tko je kao Bog“. To je moćni anđeo koji je svojom zaštitom stalno prisutan. On je borac, molitelj i pratitelj te zaštitnik policajaca i vojnika. Stoga je fra Ilija pozvao sve policajce da u obavljanju svog svakodnevnog, teškog ali časnog posla, budu zaštitnici ljudi i obavljajući svoj posao, kada su često prisiljeni hodati po  rubu, budu sposobni odvagnuti dobro od zla i čestito obavljati svoj posao.
Poslije svete mise fra Ivo Kramar upriličio je ugodno druženje svih nazočnih.

Stranica