Obilježavanje Europskog dana suzbijanja trgovanja ljudima

  • Slika \PU_DN\2019\trgovanje ljudima03.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Povodom obilježavanja Europskog dana suzbijanja trgovanja ljudima, danas 19. listopada, tijekom jutarnjih sati, na MCGP Karasovići, policijski službenici Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zajedno s djelatnicima Gradskog društva Crvenog križa Dubrovnik putnicima su na graničnom prijelazu dijelili letke „Trgovanje ljudima, jeste li žrtva“?

Dijeljenjem letka, obilježava se Europski dan suzbijanja trgovanja ljudima, koji se od 2007. godine obilježava na današnji dan.
Letak su zajednički pripremili i izradili policijski službenici za prevenciju Policijske uprave dubrovačko-neretvanske i djelatnici Gradskog društva Crvenog križa Dubrovnik. Isti je preveden je na četiri jezika (hrvatski, engleski, albanski i ruski) i namijenjen je osobama koje tranzitiraju preko područja naše Policijske uprave, ali i našim sugrađanima.
Aktivnost se provodi u sklopu akcije „Zajedno“ koju Ministarstvo unutarnjih poslova  i druga nadležna tijela zajednički provode od 2014. godine i koja ima za cilj potaknuti društvo na odgovornu reakciju kako bi se pridonijelo smanjenju i sprječavanju trgovanja ljudima.

Stranica