Održana konstituirajuća sjednica Vijeća za prevenciju Dubrovačko-neretvanske županije

Slika PU_DN/vijeće-župan.jpg

U prostorijama Županije dubrovačko-neretvanske jučer je održana konstituirajuća sjednica Županijskog vijeća za prevenciju u nazočnosti izabranih članova Vijeća. Predsjednik ovog Vijeća je župan Nikola Dobroslavić, njegov zamjenik Tonči Glumac, zamjenik načelnika Policijske uprave dubrovačko-neretvanske, a ostalih 18 članova su predstavnici ove

Foto: PU dubrovačko-neret.

U prostorijama Županije dubrovačko-neretvanske jučer je održana konstituirajuća sjednica Županijskog vijeća za prevenciju u nazočnosti izabranih članova Vijeća.

Predsjednik ovog Vijeća je župan Nikola Dobroslavić, njegov zamjenik Tonči Glumac, zamjenik načelnika Policijske uprave dubrovačko-neretvanske, a ostalih 18 članova su predstavnici ove Policijske uprave, Županije dubrovačko-neretvanske, Prekršajnog suda, Zavoda za javno zdravstvo, Državnog inspektorata, Područnog ureda za zaštitu i spašavanje Dubrovnik, Centra za socijalnu skrb, Obiteljskog centra, Dubrovačke biskupije, Turističke zajednice DNŽ,  Ceha ugostitelja i dr.

Predsjednik Vijeća župan Nikola Dobroslavić se na samom početku sjednice zahvalio svima na interesu za aktivnim sudjelovanjem u radu Vijeća  i naglasio kako se samo zajedničkim i koordiniranim radom mogu detektirati problemi koji utječu na stanje sigurnosti u lokalnoj zajednici, te ih zajedničkim mjerama i preventivnim programima rješavati na dobrobit svih građana Dubrovačko-neretvanske županije.

Nakon što je upoznao prisutne s rezultatima rada PU dubrovačko-neretvanske, načelnik Radibratović je istaknuo kako je stanje sigurnosti u Dubrovačko-neretvanskoj županiji vrlo povoljno.  

Također je kazao kako je svrha i cilj osnivanja ovog Vijeća poticanje na suradnju svih subjekata zaduženih za sigurnost ljudi i imovine, javni red i kvalitetu života građana, osnivanje ovakvih vijeća u gradovima i općinama kroz čiji rad bi se predlagale i provodile zajedničke mjere kao i preventivni programi.

Na kraju sjednice, predsjednik Vijeća je izrazio zadovoljstvo suradnjom s policijom te naglasio kako je područje Županije dubrovačko-neretvanske sigurna sredina i kako svi zajedno trebamo maksimalno raditi da se to stanje i zadrži.

Dogovoreno je da će se na slijedećoj sjednici zajednički odrediti prioriteti rada Vijeća za 2014. godinu.



Stranica