Održana sjednica Vijeća za prevenciju GK Ploče

  • Slika PU_DN\2021\1627623547616.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Za sve navedene probleme se dogovorio način rješavanja

Foto: PU dubrovačko-neretvanska

Kako je i najavljeno u Lazaretima je jučer je održana sjednica Vijeća za prevenciju Gradskog kotara Ploče. Osim predstavnika Policijske postaje Dubrovnik, na sjednici su prisustvovali g. Srđan Obad kao predsjednik Vijeća, vijećnici Gradskog kotara, predstavnici škola, državnih i civilnih udruga s područja spomenutog Gradskog kotara i zainteresirani građani. 
Na sjednici se raspravljalo o sigurnosnim i komunalnim problemima, a kao najveći problemi su istaknuti problemi buke iz ugostiteljskih objekata, problemi parkiranja taksista i brzina prometovanja Ulicom Frana Supila.

Za sva tri spomenuta problema iznašlo se rješenje, tako je dogovoreno da će policija s Državnom inspekcijom pojačano nadzirati rad ugostiteljskih objekata, vezano za problem taksista dogovoreno je da će se njihovo prometno ponašanje u smislu parkiranja regulirati odlukom lokalne samouprave, dok je za problem brzine dogovoreno da se prijedlozi upute Gradu Dubrovniku koji je odgovoran na uređenje prometa na svom području.   

Dodajmo ovom da će se sjednice Vijeća za prevenciju kriminaliteta GK Ploče održavati svaka tri mjeseca i prethodno će biti medijski najavljene kako bi svi zainteresirani građani na njima mogli sudjelovati i iznijeti sigurnosne ili komunalne probleme na koje nailaze. 
 

Stranica