Ploče: Promidžbena aktivnost usmjerena na sigurnost mopedista i motociklista

Slika PU_DN\2022\2.jpg

Prometna policija već duži niz godinama svojim brojnim preventivnim aktivnostima nastoji u što većoj mjeri doprinijeti većoj sigurnosti u prometu

Foto: Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

S ciljem preveniranja prometnih nesreća i posljedica koje nastaju kao rezultat nesavjesne vožnje Policijska postaja Ploče već duži niz godina poseban naglasak stavlja na aktivnosti koje su usmjerene na upozoravanje sudionika u prometu o tome koja ponašanja u prometu nisu poželjna, odnosno dovode do najtežih prometnih nesreća, a sve kako bi u što većoj mjeri utjecalo na svijest vozača što je ključni faktor kada je u pitanju sigurnost prometa.
 
Jedna od aktivnosti koje provode je i edukacija motociklista i mopedista u koju svrhu su jučer na Obali Franja Tuđmana u Pločama policijski službenici Policijske postaje Ploče građane upoznavali s opremom koja se koristi u motociklističkom prometu kao i s greškama i uzrocima zbog kojih dolazi do prometnih nesreća ove kategorije vozača, ali i pješaka kao i biciklista.
 
Promidžbu je popratilo oko 200-ak građana, uključujući učenike završnih razreda Srednje škole fra Andrije Kačića Miošića iz Ploča.
 
Navedenoj promidžbenoj aktivnosti, priključili su se i članovi lokalnog auto-moto kluba “Racing team„ Ploče, službenici JVP Ploče, tim DZ HMP Ploče, nadzornici iz CVH Ploče koji su je nazočnim građanima, motociklistima i maturantima skrenuli pozornost na temu iz njihovog djelokruga rada.
 
Maturantima su podijeljeni reflektirajući prsluci Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa natpisa “ Ne želim biti žrtva u prometu„.
 


 

Stranica