Pojačane aktivnosti policije u sklopu "Mjeseca borbe protiv ovisnosti"

Slika PU_DN/Ilustracija/amfetamin.jpg

Osim edukacija po školama, policija pojačano radi na uličnoj redukciji droge, a pojačane su aktivnosti i u prometu i na graničnim prijelazima 

Foto: Ilustracija

Svake godine u razdoblju od 15. studenoga do 15. prosinca u Republici Hrvatskoj  obilježava se „Mjesec borbe protiv ovisnosti“ u sklopu kojeg  policijski službenici Policijske uprave dubrovačko-neretvanske provode niz aktivnosti koje imaju za cilj podizanje razine svijesti javnosti na problem svih oblika ovisnosti.

U tom smislu policijski službenici samostalno i uz partnere  održavaju edukativna predavanja o  prevenciji ovisnosti i zlouporabe droga, alkohola i igara na sreću te ih upoznaju sa štetnosti uporabe nikotinskih vrećica, e-cigareta i energetskih pića. Predavanja su namijenjena učenicima završnih razreda osnovnih škola te prvih  razreda srednjih škola na području naše Županije.

Osim toga, pojačana je ulična redukcija na suzbijanju svih nedozvoljenih sredstava koje izazivaju ovisnosti, kao i aktivnosti u prometu te testiranje vozača na prisutnost droga i alkohola u organizmu kao i aktivnosti na graničnim prijelazima u cilju suzbijanja međunarodnog krijumčarenja droga.

Pojačano se  kontrolira prodaja i usluživanje alkohola, te prodaja cigareta i igara na sreću  maloljetnicima i poštivanje gradskih Odluka o zabrani konzumiranja, nošenja i posjedovanja alkoholnih pića u Dubrovniku i Metkoviću

U prvih 10 mjeseci ove godine na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske evidentirana su 64 kaznena djela iz domene kriminaliteta droga te 625 prekršaja iz Zakona o suzbijanju droga.

Što se tiče zapljena droga, evidentirano je 714 zapljena različitih vrsta droga u kojima je zaplijenjeno nešto manje od 80 kg marihuane, oko 22 kg heroina, preko 3 kg amfetamina, preko 300 g hašiša, 414 g kokaina,  gotovo 3 kg amfetamina, 128 g psilocibilnih glijiva i nešto manje od 6 tisuća tableta koje se nalaze na popisu droga. 
 

Stranica