Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća obilježen Dan dubrovačkih branitelja

  • Slika PU_DN\2019\Dan branitelja\4.JPG
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Povodom obilježavanja Dana dubrovačkih branitelja danas su položeni vijenci i zapaljene svijeće kod Spomen križa na groblju Boninovo, kod spomen obilježja na bošnjačkom groblju na Boninovu i kod spomenika poginulim pripadnicima policije ispred zgrade Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

Foto: PU dubrovačko-neretvanska

Uz predstavnike Policijske uprave dubrovačko-neretvanske predvođene načelnikom Ivanom Pavličevićem, u spomen na poginule branitelje vijence su položili i svijeće zapalili i izaslanstva Hrvatske vojske i Hrvatske ratne mornarice, predstavnici Županije dubrovačko-neretvanske, Grada Dubrovnika, udruga proisteklih iz Domovinskog rata, obitelji stradalih branitelja i drugi.

U sklopu obilježavanja Dana dubrovačkih branitelja tijekom današnjeg dana predstavnici Policijske uprave dubrovačko-neretvanske obišli su spomen obilježja prisjećajući se stradalih vatrogasaca i pripadnika Hrvatske ratne mornarice na Liechtensteinovom putu, poginulih branitelja kod Križa na Srđu i u Sustjepanu, kao i svih pomoraca i branitelja stradalih na moru u staroj gradskoj luci.  

U sklopu ovogodišnjeg programa obilježavanja Dana dubrovačkih branitelja načelnik Ivan Pavličević sudjelovao je jučer i na Križnom putu na Srđ u kojem su sudjelovali i branitelji, obitelji poginulih branitelja, ali i rađani. Križni put je predvodio policijski kapelan fra Ivo Kramar.

Svečana sveta misa zadušnica za sve poginule branitelje i civile u Domovinskom ratu služiti će se u 18 sati u Dubrovačkoj katedrali.
 

Stranica