Polaznici iz pet policijskih uprava uspješno obučeni za rad u graničnoj policiji

  • Slika PU_DN\2024\tečaj granične policije\IMG20240314102805.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Završni dio ispita u realnim okolnostima proveo se na graničnom prijelazu Karasovići, gdje su polaznici pokazali usvojena znanja i vještine standardnih operativnih postupaka i taktike, dok je test znanja poznavanja zakonskih propisa proveden u objektu u Kuparima

Foto: PU dubrovačko-neretvanska

U smještajno-obučnom centru Mladost u Kuparima završio je osmotjedni tečaj granične policije, koji se provodio prema programu usklađenom sa Zajedničkim temeljnim kurikulumom za osnovno osposobljavanje službenika graničnog i obalnog nadzora u EU-u Agencije za europsku obalnu i graničnu stražu (Frontex).
 
Tečaj ja uspješno završilo 28 policijskih službenika, pripadnika granične policije, iz policijskih uprava Vukovarsko-srijemske, Brodsko-posavske, Sisačko-moslavačke, Dubrovačko-neretvanske i Splitsko-dalmatinske,  a koji obavljaju poslove kontrole na graničnim prijelazima te u zaštiti državne granice, ujedno i vanjske schengenske granice.

Tečaj prilagođen modernim potrebama u radu granične policije uključuje korištenje sustava e-obrazovanja Policijske akademije, odnosno pristup online kolegijima koji prate tečaj, uz dostupnost materijala i mogućnosti preuzimanja literature, te predavanja teoretske i praktične obuke od strane stručnjaka - predavača,  pripadnika granične policije, Policijske akademije, kriminalističke policije, Carinske uprave, Interventne jedinice policije i Hitne medicinske pomoći OB Dubrovnik.  
 
Završni dio ispita u realnim okolnostima proveo se na graničnom prijelazu Karasovići, gdje su polaznici pokazali usvojena znanja i vještine standardnih operativnih postupaka i taktike, dok je test znanja poznavanja zakonskih propisa proveden u objektu u Kuparima.

Na svečanom zatvaranju tečaja polaznike su pozdravili i čestitali im pomoćnica voditelja Službe za granicu policijske uprave dubrovačko-neretvanske Lidija Matičević te u ime Policijske akademije „Prvi hrvatski redarstvenik“ voditeljica tečaja granične policije Ivana Herceg.  
 
„Namjera obuke za graničnu policiju je učiniti je praktičnom i dinamičnom kako bi obrazovanje naših policijskih službenika bilo potpuno u skladu s europskim i sektorskim standardima, ali spremno za izazove modernog doba, novih tehnologija i promjena u modusima kriminaliteta“ - naglasila je Ivana Herceg.
 
Za izuzetno zalaganje i odličan uspjeh pohvaljeni su Štefan Kostreš i Ivana Jurić, policijska uprava sisačko-moslavačke.
 
Pozvavši polaznike da nastave ulagati u svoj profesionalni razvoj, Lidija Matičević naglasila je da stalno usvajanje novih znanja i vještina može osigurati prilagodbu i uspjeh u promjenjivom okruženju.
Sa željom da sva novousvojena znanja uspješno primjenjuju u svojim policijskim postajama,  po uručenju uvjerenja polaznicima, zatvoren je još jedan, uspješno obavljen, tečaj granične policije.



 

Stranica