Policija kod 56-godišnjaka pronašla veću količinu oružja

Slika PU_DN\2022\1.jpg

Osim oružja pronađenog pretragom policija je jučer imala i dvije dragovoljne predaje minsko eksplozivnih sredstava i streljiva

Foto: PU dubrovačko-neretvanska

Temeljem naredbe Općinskog suda u Dubrovniku, tijekom poslijepodnevnih sati jučer, 7. travnja, policijski službenici Policijske postaje Ston obavili su pretragu obiteljske kuće s pripadajućim objektima na otoku Mljetu.

Kuću koristi 56-godišnjak kod kojeg je pronađena veća količina oružja: automatska puška (kalašnjikov) s dva pripadajuća spremnika, plinska komora za automatsku pušku, poluautomatska puška s drvenim kundakom, pištolj s pripadajućim spremnikom, revolver i 10 komada streljiva za poluautomatsku pušku.
Svo pronađeno oružje i streljivo su uz potvrdu oduzeti, a 56-godišnjak će nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja zbog sumnje da je počinio kazneno djelo nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari, biti predan pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave.
Osim toga, 56-godišnjaku slijedi i prekršajna prijava sukladno Zakonu o oružju.

Dvije dragovoljne predaje eksplozivnih tvari i streljiva

Tijekom jučerašnjeg dana pirotehničarima Policijske uprave dubrovačko-neretvanske građani su dragovoljno predali 6 ručnih bombi, 6 upaljača za topničko streljivo i 70 komada različitog streljiva.
Svo dragovoljno oružje i streljivo je pohranjeno u sigurnosni kontejner do uništenja.
Zahvaljujemo se građanima na dragovoljnim predajama, a ovim putem pozivamo sve one koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju ilegalno oružje ili eksplozivna sredstva da pozivom na broj 192 učine prvi korak prema dragovoljnoj predaji oružja bez sankcija i na taj način svoj dom i okruženje učine sigurnijim mjestom za život.
 

Stranica