Policija kod sedam osoba pronašla drogu, dva vozača se odbila testirati na prisutnost droga

Slika PU_DN/2023/Marihuana, Metković/6.JPG

Pronađena je marihuana, hašiš i chrystal meth, a osim toga, dvije osobe su se tijekom prometne kontrole odbile testirati na prisutnost droge u organizmu

Foto: Ilustracija

Tijekom protekla dva dana policijski službenici Policijske uprave dubrovačko-neretvanske su kod sedam osoba pronašli manje količine različitih vrsta droga.

U najvećem broju slučajeva radilo se o državljanima Republike Hrvatske, dok se u jednom slučaju radilo o državljaninu Njemačke.
 
Droga je pronađena prilikom ulazne, odnosno izlazne granične kontrole na graničnim prijelazima, uličnim redukcijama i prometnim kontrolama na području Ploča i Metkovića, a pronađena je manja količina marihuane, hašiša i chrystal-metha.

Sva pronađena droga je uz potvrdu oduzeta, a svi hrvatski i strani državljanin prekršajno su  sankcionirani po Zakonu o suzbijanju droga.

Osim toga, policijski službenici su tijekom prometne kontrole dva hrvatska državljanina prekršajno sankcionirali zbog odbijanja testiranja na prisutnost droga u organizmu.
Kod jednog od njih, 21-godišnjeg hrvatskog državljanina, pronađena je i manja količina marihuane koja je uz potvrdu oduzeta, zbog čega je prekršajno sankcioniran i po Zakonu o suzbijanju droga. 
 

Stranica