Policija recidivistu prometnih prekršaja oduzela vozilo

Slika PU_DN/Ilustracija/policajac s palicom.jpg

Radi se o vozaču koji je, unatoč zaštitnim mjerama zabrane upravljanja vozilima B kategorije, upravljao vozilom i to nerijetko pod utjecajem alkohola

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Policijske postaje Ston su tijekom jutarnjih sati jučer, 2. studenoga,  u sklopu redovne prometne kontrole, na području Pelješca zaustavili 57-godišnjeg vozača osobnog vozila vinkovačkih registarskih oznaka za kojeg je utvrđeno da vozilom upravlja za vrijeme trajanja zabrane upravljanja vozilima B kategorije, a ponuđeno alkotestiranje je odbio.

Vozač je uhićen te je zbog počinjenih prometnih prekršaja odveden na Općinski sud u Dubrovniku gdje mu je određeno zadržavanje u trajanju od tri dana te je predan u dubrovački zatvor.

Radi se o vozaču kojeg su policijski službenici Policijske postaje Ston tijekom 2022. g. sankcionirali za 11 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, a druge policijske postaje zbog istih prometnih prekršaja još 3 puta.

Osim toga, u 5 spomenutih prometnih kontrola vozač je zatečen da vozilom upravlja za vrijeme zabrane upravljanja vozilima B kategorije, a 5 puta je zatečen da vozilom upravlja pod utjecajem alkohola, dok se 2 puta odbio testirati na prisutnost alkohola u organizmu.

Osim zatvorske kazne, policija je vozaču, sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, privremeno oduzela vozilo.
 

Stranica