Policijska uprava dubrovačko-neretvanska odala počast braniteljima poginulim u Komolcu i na Strinčjeri

Slika PU_DN\2022\Komolac i Strinčjera\9.jpg

Ispred Policijske uprave dubrovačko-neretvanske polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća počast poginulim braniteljima Dubrovnika odao je zamjenik načelnika PU Miro Bajo sa svojim suradnicima

Foto: PU dubrovačko-neretvanska

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća u subotu, 12. studenoga 2022. g., odana je počast brojnim braniteljima Dubrovnika koji su smrtno stradali u najvažnijim bitkama koje su se prije 31 godinu u Komolcu i na Strinčijeri vodile za obranu Dubrovnika.

U tim ključnim bitkama obrane Grada u Komolcu su poginuli Ivo Botica, Pero Nenada, Miho Klečak i Mario Mandić, a na Strinčijeri  Siniša Tkalec, Tomislav Bender, Vladimir Vuković, Božo Merčep, Zdenko Baričević, Ivan Raić, Mario Matana, Mato Damjanović i Mledenko Čavara.

Iako malobrojni i bez naoružanja uspjeli su obraniti Grad od brojnije i bolje naoružane neprijateljske vojske.

Njihova žrtva bila je čista i zato nikada ne smije biti zaboravljena.

Ispred Policijske uprave dubrovačko-neretvanske vijence i cvijeće je položio zamjenik načelnika PU Miro Bajo sa svojim suradnicima, a osim njih, vijence su položili i svijeće zapalili članovi obitelji poginulih, članovi Udruge roditelja i udovica poginulih branitelja Domovinskog rata Dubrovnik,  predstavnici Ministarstva branitelja, predstavnici Županije dubrovačko-neretvanske, predstavnici Grada Dubrovnika, predstavnici Udruge Specijalne policije Grof i predstavnici drugih udruga proisteklih iz Domovinskog rata.
 

Stranica