Policijski kapelan služio sv. misu u povodu Dana oružanih snaga RH i Dana državnosti

  • Slika PU_DN/2022/misa Dan državnosti/2.jpg
  • Slika
  • Slika

Sveta misa je služena za Domovinu i za stradale u Domovinskom ratu

Foto: Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

Povodom Dana državnosti i Dana Oružanih snaga RH jučer je u franjevačkom samostanu u Pridvorju slavljena sveta misa koju je predvodio policijski kapelan kapelanije sv. Vlaha fra Ivo Kramar. Na svetoj misi su prisustvovali načelnik Policijske uprave dubrovačko-neretvanske Ivan Pavličević sa svojim najbližim suradnicima i policijski službenici i djelatnici ove Policijske uprave.

U svojoj propovjedi fra Kramar je govorio o dvjema suprotnostima koje žive u čovjeku. S jedne strane čovjekovoj slobodi u odnosu prema Bogu, a s druge strane čovjekovom ograničenošću u tjelesnom smislu kao i u smislu konačnosti, ali i ograničenostima kojima smo svakodnevno izloženi od strane svojih bližnjih i ljudi inače.

Bog želi da mu vjerujemo i da budemo radosni, a ne da živimo u strahu da je On tiranin i diktator koji samo čeka našu grešku kako bi nas kaznio.

Propovijed je zaključio uz misao da je upravo Isusov odlazak od svojih učenika uvjet vjere, samostalnosti i ljudske slobode, uvjet da čovjek odvažno prihvati svoje obraćenje i bude radostan Božjim opraštanjem grijeha.
 

Stranica